Vastuullisuus

E.R. Wahlman Oy perustettiin Viipurissa vuonna 1901, mistä lähtien on liikkeemme ydinajatuksena ollut valmistaa laadukkaita ja kestäviä lakkeja sekä hattuja käsityönä Suomessa. Suomalaisen käsityöperinteen ylläpitäminen ja jatkaminen ovat meille kunnia-asioita. Tunnuksena kotimaisesta työstä, on tuotteillemme myönnetty Suomalaisen Työn Liiton Avainlipputunnus.

Meille vastuullisuus tarkoittaa sitä, että pidämme oman tuotantomme lakkien ja hattujen valmistuksen Suomessa myös tulevaisuudessa. Työ tehdään 100 prosenttisesti Suomessa, mutta materiaalien osalta joudumme turvautumaan myös ulkomaisiin valmistajiin, sillä Suomessa ei ole tarjolla tavitsemiamme materiaaleja.

Ylioppilaslakkien ja tradenomilakkien materiaalit, kankaat, lipat sekä hikinauhat tulevat meille EU-alueelta lähinnä Saksasta ja Italiasta. Ylioppilaslakkien lyyrat meille valmistaa Kultakeskus Hämeenlinnassa.

Pakkausmateriaalit tulevat suomalaisilta valmistajilta.

Pienenä käsityövoittoisena yrityksenä toimintamme on kestävän kehityksen periaatteiden mukaista:

  • Tuotteiden valmistus Suomessa pitää kuljetusmatkat lyhyinä.
  • Laadukkaana käsityönä ja ompelemalla, ei liimaamalla, tehdyt ylioppilaslakit kestävät normaalikäytössä läpi koko elämän, jolloin tuotteen elinkaari on pitkä.
  • Vegaaninen ylioppilaslakkimme on vaihtoehto niille, jotka eivät käytä lainkaan eläinperäisiä materiaaleja. Toisaalta nahan käyttö ylioppilaslakissa on vähäistä, vain lippa ja hikinauha ovat nahkaa. Ylioppilaslakki ei ole muotituote, vaan kestää läpi elämän, joten kaikkien materiaalien, kuten puuvillan ja nahan, kulutus on hyvin pientä.
  • Korjauspalvelussamme voi lakit tarvittaessa korjauttaa, pienentää ja suurentaa, mikä lisää tuotteen elinkaarta. Huomioithan että otamme korjauksia vastaan vain liikkeeseen tuotuna, koska vasta lakin/hatun nähtyämme pystymme arvioimaan, onko korjaus mahdollinen tehdä. ETHÄN SIIS LÄHETÄ MEILLE KORJAUKSIA POSTITSE.

Vastuullisuusajatteluumme sisältyy halu pitää yllä suomalaista ylioppilaskulttuuria. Suomalaisella ylioppilaslakilla on pitkä perinne, ja se poikkeaa muiden pohjoismaiden lakkiperinteestä. Toiminnassamme huomioimme sen, että ylioppilaslakkien valmistus tapahtuu oman perinteemme vaatimalla tavalla. Emme halua tehdä ylioppilaslakista muotituotetta esimerkiksi lisäämällä ja muokkaamalla lakin yksityiskohtia, jolloin oma perinteemme katoaa vähitellen.

E.R. Wahlmanin kivijalkakauppa on toiminut Helsingissä vuodesta 1926 lähtien. Haluamme ylläpitää elävää kaupunkikulttuuria ja toivotamme tervetulleeksi ostoksille Helsingin Sofiankadun liikkeeseemme kaikki lähellä ja kaukana asuvat asiakkaat. Kaupassa asiantuntevat myyjät auttavat sinua valitsemaan hyvin istuvan lakin.

Pyrimme tarjoamaan mahdollisimman yksilöllistä palvelua myös verkkokaupassamme asiakkaille ympäri Suomen. Kattavat tuotetiedot ja hyvät valokuvat sekä päänmittausohje auttavat valitsemaan mahdollisimman sopivan lakin, jolloin vältytään turhilta postituksilta.

Kunnioittaen E.R. Wahlman Oy