Osakuntavuori

23,00 

Osakunnat ovat Suomen vanhimpia opiskelijajärjestöjä. Ne perustettiin Turun Akatemiassa vuonna 1643, koska opiskeleva nuoriso tarvitsi päättäjien mielestä valvontaa. Opiskelijat jaettiin kotiseutujen perusteella maakuntiin, ja osakuntaan kuuluminen oli pakollista. Nykyisin osakuntaan liittyminen on vapaaehtoista ja toiminta on enimmäkseen eri muotoista vapaa-ajantoimintaa harrastuksista juhlintaan. Osakuntavuorien värit tulevat vanhoista maakuntaväreistä.

Tuotetunnus (SKU): 456145614561 Osasto:

Ylioppilaslakkeihimme on saatavilla vuorit osakuntaväreissä. Perinteisesti lakissa on käytetty joko sini-valkoista suomenkielisten vuoria tai sini-kelta-valkoista ruotsinkielisten vuoria. Osakuntavuori lakkiin on vaihdettu yliopistoon mentäessä ja osakuntaan liityttäessä. Osakunta ja vuorin väri valikoituvat oman asuin- tai synnyinpaikkakunnan mukaan.

Osakunta

Åbo Akademi, Åbo Nation, Allmänna Svenska, Eläinlääketieteellinen, Etelä-Pohjalainen, Etelä-Suomalainen, Farmaseutti, Hämäläinen, Karjalainen, Kasvatusopillinen, Kauppakorkeakoulu, Keski-Suomalainen, Kymenlaakso, Opettajakorkeakoulu, Östra Finlands Nation, Pohjois-Pohjalainen, Satakuntalainen, Savolainen, Svenska Handelshögskola, TF, Turun Yliopisto, TY, Varsinais-Suomalainen, Vasa Nation, Viipurilainen, Yhteiskunnallinen, Yhteiskunnallisen korkeakoulun oppilaskunta